Over Doris Furcic

Doris Furcic is een 30-jarig Haagse met Kroatische roots én reisverslaafd. Tot haar 25ste ging ze elke zomer met pa, ma & broer naar Primošten, Kroatië. Voor haar familie, de helder groenblauwe Adriatische Zee, de tsjirpende krekels en frisse dennengeur. Elk jaar hetzelfde liedje, tot ze in 2012 ineens besloot om solo backpackend door Zuid-Amerika te reizen. Ze kwam terug met, naar eigen zeggen, een open mind, een nieuwe kijk op het leven, vele avontuurlijke verhalen en haar teruggevonden passie: creatief schrijven.

De ontpopping van het schrijven

Haar passie om met woorden te spelen ontpopte tijdens het vak ‘Creatief schrijven’ van haar Communicatiestudie, waarvan ze binnen 4 jaar de hbo-diploma in 2009 in the pocket had. Maar in die economische crisistijd leidde haar levenspad naar een leven van tijdelijke administratieve functies waar haar schrijf- en fotografiekrachten in een hoekje werden gedreven. Maar haar schrijf- en klik-kliktalenten kwamen tijdens haar avontuurlijke en ongetemde Zuid-Amerika reis weer in de spotlight. Na haar terugkomst in Nederland, klopte ze aan bij de Kamer van Koophandel om als zelfstandige reislustige storyteller door het leven te gaan.

Social media en SEO-expert

In de loop der jaren heeft zij zich door cursussen en opgebouwde ervaringen verder ontwikkeld tot een social media en SEO-expert en gaan haar oren klapperen van persoonlijke groei, reizen, human interest, duurzaamheid en spiritualiteit. Je kunt haar voornamelijk tegenkomen met haar voeten op het Scheveningse strand of in de straten van Den Haag, maar voor je het weet is ze weer foetsie. Met haar laptop en camera in haar backpack, lurkend aan een cappuccino of kokosnoot aan de andere kant van de wereld.